Kalas inatt som sagt. Såg ju att passet fått fel datum då vet skrivit feb istället för aug och letade fram faktura och de andras pass som ”bevis” (måste höra av mig till vet i veckan o få rätt datum i passet).

Upp 7:15 o bakade hallonmuffins, tvättade och åkte sen till stallet.

Red ca 45 min i paddocken på en småstressad Millyard.

Sen var det jag som blev sen med att knoppa (haha, de är under godkänt men vad tusan, här prioriterades att komma i tid till framridningen).

Han knatade på transporten efter några min, åkte iväg med stallägarens dotter Julia, som fotat oss. TACK!

Red fram i ett tält, aldrig gjort innan :) Han skötte sig verkligen såååå bra på framridningen! Avslappnad förutom i nåt hörn i början och väldigt spännande i den öppna utgången. Men känslan var fantastiskt (tänk när han går så inne på banan!)

Sen skulle vi in i ridhuset. Förra helgen så var han ju livrädd, nu tassade han in o såg allmänt spänd och nyfiken ut. O sen, ja, vid varje bokstav stod det en kruka med påskliljor i (ballongträning hemma vill jag lova!) De var ju minst sagt liiite konstiga så han värjde sig för dem.
Sen till programmet. Jag struntar fullständigt i om resultatsmässigt vi kom sist, idag red jag kravlöst och på känsla ”det ska vara kul och det här är miljöträning”. Alla måste vi ju börja någonstans, och ett gäng skämma-ut-sig-tävlingar behöver en del av oss.

Jag skäms inte dock, jag är TOKNÖJD! Resultatet landade på ynka 51,17% med en hel del 6:or.

Han var som sagt spänd, han kastade sig inte, han värjde sig ”bara”. Vi kom runt, han slappnade nästan av, jag krävde nästan ingen form alls utan ville att han skulle få en positiv upplevelse av nya ställen.

Min farhåga var att vi skulle bli diskvalificerade även denna gång, men en suuuperspänd häst. Idag lyssnade han på mig och jag ”medvetet” slarvade med ridvägarna för att det idag inte var så väsentligt. Volter vid fel bokstäver, inga snygga hörnpasseringar. Det bekom mig inte idag. O se, runt kom vi med kassa poäng, mens åååå mycket bättre än förra helgen! :)

Nästa helg är det lagtävling Div ll, och det får gå som det går även där. Kul som attan är det och känslan jag hade på framridningen ska jag leva ett tag på ;)

Kanonbra miljöträning med framridning i tältet, tävling i stort ridhus och första gången ever han går på lång bana.

Efter red jag honom i paddocken, och där var det tokfarligt vid stolarna där folk satt o åt. Men träning träning! :)

Första gången på riktig tävling

Första gången med dressyrstaket

Första gången på lång bana

(För övrigt är jag så ledsen över att han är så tunn jämfört med förra året, men det ska snart tas mask-koll och jag fortsätter försöka göda honom).

 

Här är bilder som Julia tagit.liIMG_9052 liIMG_9092 liIMG_9123 Kortet nedan syns rätt väl att han stirrar på en av påskliljorna och bromsar upp farten och inte är rak… liIMG_9146 liIMG_9152 liIMG_9173 liIMG_9179 liIMG_9180 liIMG_9189 liIMG_9191 liIMG_9250 liIMG_9255 liIMG_9377 liIMG_8916