… idrottspsykologi är verkligen intressant. Tyvärr blev kursen jag sökte till inställd så det blir till att läsa den i vår istället.

Om ni inte har hört talas om Kjell Enhager, som 2009 vann årets talarpris, så googla runt och läs om honom. Det bästa är att få tag på någon skiva han har, och den bästa att börja med är JAG AB som handlar om hur jag själv påverkar mina beslut, mitt mål, att tänka osv.

Den är tre timmar lång och helt fenomenal! Jag har sett den fem gånger och skall snart se den en sjätte gång.

Om det skulle finnas intresse kan jag i bättre beskriva delmomenten utifrån filmen utifrån min tolkning av den? Jag tror nämligen på att det han talar om, har vi nytta i oss själva, i relationer, med mål i livet, privat och med våra älskade fyrbenta. Att personligt utvecklas sig kan ju aldrig vara fel, och kunskap väger ju inget att bära med sig ;)

Han pratar väldigt mycket om vad man VILL. Vad VILL du med dina mål tex?

Hur ska du GÖRA för att komma dit?

Hur skall du VARA för att nå dit du vill?

Vill.

Göra.

Vara.

Något så klockrent han sa var bland annat (alla tre timmarna är förvisso fyllda med kloka idéer!!!)

”Bra resultat kommer av bra beslut, bra beslut kommer av när man mår bra. Dåligt resultat kommer av dåliga beslut. Dåliga beslut kommer ofta av dåliga tillstånd när jag är stressad eller pressad.”

Ska man då bara ta beslut när man mår bra? ;) Hur gör man då om man inte känner sig bra och behöver ta ett beslut?