som inte var så snäll matte trodde.

Så blir det när man ”tvingar” ihop hästar som ”ska” passa ihop :) När Trazzel kom i lördags ställde jag honom i en box bredvid Stormy för att jag tänkte att de kunde bekanta sig vänligt där innan de släpptes ihop. Men, efter att Stormy hade lust att hoppa över boxen för att mörda honom och kastade sig och inte gav sig, kändes det som en oerhört dum idé.

Istället fick lilla MiMi, den lilla shettisen agera stöd och gå med honom tills igår. Sen gjorde jag ett nytt försök med Stormy som tycktes hata honom ännu mer än dagen innan.

Jahopp… Lilla MiMi kanske han kunde gå med en kortare tid max, tills hon börjar brunsta. O min Bella är ju inte klokare att sätta ihop med Trazzel heller då givetvis. Så jag hade Millyard kvar.

De fick stå bredvid varandra i boxarna i tre timmar igår för att bekanta sig och Millyard skulle övertygas om att Trazzel är lika snäll som han ser ut.

Millyard sparkade med frambenen och skrek, vilket jag aldrig sett honom göra mot någon häst alls. Han lägger öronen bakåt på sin höjd om han är sur.

Men, efter några timmar tycktes ilskan ha gått över och jag lindade in Millyards ben, gick ut med Trazzel i hagen o släppte honom.

Sen gick jag in med Millyard och höll honom i grimskaftet först för att se hur han reagerade. Sen släppte jag honom och han gick direkt ner till hagens slut för att sakna sin hagkompis Charlie som stod på andra sidan staketet.

När Trazzel var på väg dit ner skyddade Millyard sin bästis och stötte bort Trazzel och jag fick ont i magen igen. Vem ska han gå med? O Millyard som aldrig betett sig såhär… Jag insåg att mat och vatten får vara så långt bort från Charlie som möjligt och när Millyard märkte att Trazzel lyssnade på hans hot och höll sig i andra änden och åt så lugnade han sig. Sen stod de och åt ur samma hög och luktade på varandra utan problem :) PHU!

Jag och Tora tog en liten sväng till paddocken med MiMi och

Trazzel och tränade. Han har redan lärt sig flytta bakdel, gå runt mig i en cirkel och ledas efter (om han nu inte kunde detta innan) samt headdrops.

Superlättlärd!!! Me like :)

Jag tog sen ut Stormy på en lugn två-timmars ridtur med skritt och trav för att bli av med en massa energi och understimulans han hade i kroppen.

Millyard tr8 tr1 tr2 tr3 tr9