Ni får visst vänta, jag har helt missat att tanka över den så det blir vid ett senare tillfälle.

Igår gick han sitt tredje dagen i rad dressyrpass, men igår var det lektion för Petra.

Lastade honom och åkte iväg till klubben och var i ridhuset. Jag o Stormy hade matchat till oss rejält med grå lindor, grått Schockemöhle schabrak och jag en grå tröja. O tröjan var en slump an den just var grå. Så kan det gå :)

Jag var lite sen och hann inte värma upp innan Petra kom vilket jag försöker göra annars.

Han kändes som en gummiboll redan från början. Vet inte om det har att göra med att han galopperade närmare 40 min dagen innan då jag övade på galoppfattningar och små, små volter i galopp.

Sedan equiterapeuten behandlade honom vill han nästan numer bara ta vänstergaloppen. Förut var det tvärtom ;)

Igår på lektionen fick jag försöka få hans högerbog som han skjuter in, att peta in den. Dels är det svårt för jag känner verkligen inte att den sticker iväg, o dels känner jag inte när den är där den ”ska”.

Jag fick på volten, när han skjuter ur bogen, rakrikta halsen och nacken, för att sedan ställa honom igen. Förmodligen blir det fler tillfällen på att öva det så jag känner hur det känns.

Red även öppnor längs långsidan, och just högeröppnan tyckte jag dagen innan att det kändes dundersvårt! Märkligt hur en övning man tycker är ”ganska lätt” plötsligt kan bli så svår. Men, eftersom både jag och Stormy lär oss samtidigt, och lär oss att utföra rörelserna mer och mer noggrant så blir det väl lite svårt för oss båda emellanåt. Han vill inte ta stöd på bettet i högeröppnan utan vill gärna komma undan. Så jag får hålla ett stöd på ytter och leda innerhanden mer inåt för att hjälpa honom.

Jag ska vara noga med att variera tempot även i öppnan, och inte låta den gå i samma tempo hela vägen.

I galoppen upplevde jag något jag inte känt med honom förut, att den var så reglerbar på något vis. Han har blivit mer stark och bärig, förmodligen pga våra små galoppvolter med lite ”tagen bakdel”, alltså tänk på piruett men det är absolut ingen sådan. Han får då i varje språng verkligen kämpa med att ta sig igenom nästa språng.

Hur som, i galoppen så bad Petra mig att göra halvhalter på yttertygeln, vilket jag knappt gjort innan då det har känts som något omöjligt då han inte orkat/ varit för stark. Men, igår kändes det verkligen som han verkligen lyssnade och tog i! Jättehärligt :)

Sen mot slutet fick Petra hoppa upp en stund och känna på honom för första gången. Jättekul att se sin ponny bli riden av någon så duktig, o samtidigt försökte jag se när han sköt ut den där högerbogen när hon sa till att han gör det… O jag var uppenbarligen lika blind som utan känsla när han gör det :P Vad jag förstod rider hon honom gärna nån mer gång ;)

Jag var iaf toppennöjd med passet :)