Alltså älskade ponny ?

Den lilla rackaren inledde med att hoppa över bommen i transporten o fastna. SUCK. En kompis Marlene var med mig när jag öppnade transporten o min reaktion var ”han har hoppat över bommen” i så stängde jag luckan, haha. 

Jag fick inte panik, dels för att han inte får panik utan mer ”hallåååå det är så tråkigt att stå här jag vill ut” men också för att det hänt en gång förut  (då fick jag ren skär panik). Jag band honom kortkort för att han INTE skulle hoppa över bommen. I fortsättningen ska jag aldrig slarva med halsremmen ;)

Det enda som jag tänkte på var hans senor som han hängde på över bommen iom hans senskador. Han hade på senskydd, jag brukar ha det.

Jag stängde luckan fram, öppnade baklemmen för att få honom att tänka ”ut bakåt” o då var det en vänlig själ som hjälpte mig o få honom tillbaka. Han var coolugn o inte brydd alls.

Jag känner ju honom o jösses vad han under åren hållt på med att resa sig i box o stallgång när nåt blir tråkigt i hans värld ;)

För att komma till själva ritten så blev det framridning en hel h eftersom jag fick lasta ur tidigare… Pigg o kändes stundtals löjligt fin där jag inte behövde röra mina händer alls utan var med på sitsen. Eftersom han inte har orken än så ”dyker” han o går bakom lod när han blir trött.

Själva ritten gick bra, en fattning som blev fel vi rättade till direkt. Jag är sjukt nöjd med honom verkligen! 63.5% på vår första msv:c1 pay and ride. Bara hoppas vi lyckas även på riktiga tävlingar :)

Tanken är att rida minst två starter på 62% så vi har kvalat oss till msv:b. Vi är inte redo för b då det ingår galoppombyten men vi ska såklart börja träna på dem i höst/vinter o ligga kvar på c o rida mot bättre procent :)

Jag är SÅ nyfiken på hur många andra i landet som tävlar c-ponny mot storhästar med vuxen ryttare i msv:b o uppåt. Vet bara en.