Igår blev det ingen ridning för mig alls. Jag släppte in hästarna på kvällen.
Lat som jag är orkade jag inte hämta hästarna i hagen och gå en extra gång när mina tre var kvar. Jag tog dem alla tre i varsitt grimskaft (inte första gången det händer), går förbi vattenslangen och ser på benen på hästarna. Stannar dem där i mörkret och ser lite med min pannlampa jag har på mig. Vrider på slangen och spolar benen på dem alla tre. Tur man har väluppfostrade hästar som står snällt :)

Tora kom upp tidigt till stallet så vi gjorde iordning Bella och Millyard och red till paddocken i blåsten och regnet.
Hon red i repgrimma i den bomlösa sadeln och Bella såg verkligen ut att gilla det :)
Millyard fick kämpa på ordentligt med matte. Hade lite mer krav på honom idag med galoppen att orka lite mer än vad han orkade. I vänstergaloppen som han är så svag i kändes det som om benen bara försvann under oss av trötthet i leran i paddocken, men i högervarvet hade han minsann en massa energi!
Han tar båda galopperna från skritt rätt bra. I vänstervarvet hjälper jag honom ta rätt galopp genom att rida en sluta först och därifrån fatta galoppen.
Jag hade i bakhuvudet Marias tips från Dressyrsnack att ”variera mera” och jag försökte verkligen variera tempo, ridvägar, böjningar och form.
Tänkte även på vissa av momenten till LC:1 som Sara bekräftade att det var det jag red i somras.
Trav till halt funkar utmärkt, serpentiner går bra, backa går bra, ökad steglängd/ ökad trav vilket det nu var går också bra. Det är galoppen i båda varv han är så STOR och behöver utrymme, så vilken tur att det i programmet bara är stora volter ;)
Så jag skulle kunna tänka mig att i mars eller så komma ut på någon LC:1 med honom i närheten.

Han behöver verkligen muskla sig mer men jag tror det kommer så småningom, han är ju inte riden speciellt mycket utan mest nu när jag har jullov som tar slut på måndag.
Det blir mycket cavaletti och även lite hoppövningar har jag tänkt för att variera träningen och få ryggen att jobba lite extra.

Stormy ska få sin träning resten av veckan.

Bilden jag la upp här hamnade snett av mobilen så det funkar ändå inte att rotera bilden i mobilen ändå. Suck!

Bjuder på bilder från Bellas och min 50 km CR från 2005 istället. Det var MÅNGA mils ridning i den kroppen kan jag tala om och hon hade en dunderkondition!