Tävling i Hjo nästa helg med Stormy. Tror det mestadels kommer bli träning i ridhuset och paddocken för hans del tills dess.

Den piggelin som han alltid är och med de galopp-problem vi haft ett tag även om vi kommit milslångt framåt, så känns det naturligt att vi lägger fokus på galoppen till nästa tävling. Skritten och traven är ändå helt ok och i galoppen skall vi allt kunna få bättre poäng än innan.

Dels behöver han hålla galoppen bättre (han får för sig att bryta av själv ibland) och dels ta mina halvhalter (galopp är himla kul ibland och gärna i ett högre tempo…).

Idag blev det alltså mycket galopp.

Varje gång han själv ökade tempot tog jag in honom på en LITEN volt där jag kämpade på med att göra halvhalt i vartannat galoppsprång och samtidigt driva honom framåt eftersom han gärna bryter av.

Två, tre varv senare fortsatte vi längs fyrkanten och så fort han drog lite eller inte lyssnade på mina halvhalter var vi inne på en väldigt liten volt igen.

När han kändes fin gjorde jag halt och stod stilla med honom en stund innan han fick skritta framåt, för att träna på att stå still i halten.

Jag växlade mycket mellan varven så vi kunde passa på att fatta nya galopper, och nästan alla tog han direkt i rätt galopp.

När jag ridit ihop honom så det kändes som han fick till en riktigt långsam galopp i fyrtakt, försökte jag behålla den korta galoppen och gå ur volten och hålla kvar samma samling, för att sedan släppa fram honom igen.

Något jag verkligen borde träna mer på framöver! Ett bra pass och han var verkligen trött efteråt.

2 8 11 1