Kan ju börja med att Julia red Stormy igår i paddocken på kvällen, och Tora hade varit på promenad med Bella :)

Lånade Julias rosa fårskinnspadd till dressyrsadeln för att testa den på Millyard, men hade den även på när jag red Stormy. Tyckte faktiskt den låg bättre när jag satt på den.

Hur som så jobbade han ett hårt pass i minst 1½ h, jag tror nästan det blev 1 h och 45 minuter i paddocken. Fint väder, en bra träning och en lycklig matte som skolkar från självstudier i skolan.

Det blev mycket fokus på just galoppen i båda varven. Han kändes otroligt mjuk och fin och väldigt samarbetsvillig. Testade honom även på små små volter i galoppen i ett eller två varv för att sedan ta en skrittpaus på långa tyglar och sedan upprepa övningen. Jag ville se vad han orkar och samtidigt få honom att räta upp sig mer eftersom jag tycker att han faller in med bogen annars i vänstervarvet. Men, inte med denna jobbiga övningen.

Han tog halvhalterna bra och fattningarna. Ett toppenpass helt enkelt!

Senare skriver jag om passet med Millyard :)
image