När jag kom upp till stallet hämtade jag Trazzel och gick ut med honom i sommarhagen direkt. Han visste PRECIS vad vi skulle göra.

Detta är nu andra gången han tränas i stegring, och första tillfället förstod han att han skulle backa undan innan han reste och även fälla in benen och inte fäktas med dem.

Förra gången berömde jag honom varje gång han reste sig trots att jag inte gett kommandot för att befästa att han fick resa sig (dock inte när han fäktade de två, tre första tillfällena).

Idag viftade jag bort honom när han tog eget initiativ till stegring då jag inte vill att han gör det när han vill. Godis och beröm uteblev samt att jag viftade bort honom. Snabbt kom han då på att göra sådant på egen hand ger ingenting.

(Man kan här välja att bara ignorera beteendet men jag förstärkte det med bestraffning genom att vifta bort honom.)

Sen provade jag att ställa mig lite och lite längre ifrån honom varteftersom och ge honom kommando för att se hur långt bort jag kan vara för att han ändå skall göra det jag ber om. Cirka fyra, fem meter funkade det alldeles ypperligt på och då backade han även några steg precis som jag ville.

Söta, underbara Trazzel! :) Jisses vad kul vi två kommer ha i framtiden. Är såååååå glad att han är min alldeles egna pärla.

Imorgon kommer det säkert fotas/ filmas lite igen om jag o Tora lyckas matcha det hela :)

Millyard fick gå ett halvjobbigt dressyrpass med mig i paddocken med fokus på KORT och samlad galopp. Vi tränar lite skänkelvikningar i galopp och det flyttas lite på benen men är lite väl böjt här och var, men det kommer :)

Kort från 1 sept 2013

li0753