Snälla Julia fotade Millyard och mig idag med. Hon fick sen prova att rida honom i alla gångarter, prova att hoppa honom (väldigt lågt) och kämpa sig igenom en svettig lektion för mig ;) Framöver har jag tänkt att jag fotar Julia och hon hoppar Millyard. Bra deal helt enkelt :D

Efter alla våra nh-longeringar i repgrimma på små volter har han verkligen lärt sig att hålla ihop sin galopp och det märks i ridningen trots att han knappt är riden. Han kanske är riden ca tio gånger nu de senaste ca tre veckorna. Fyra ggr i december, och innan det var det nog nära tre månader innan han var igång. Men som sagt, nu är det slut på pauser och diverse uppehåll. Tävlingshäst som han är håller på att bli så är det hårdträning som gäller :)

De gånger han får sina bakslag med att slå med huvudet och krångla, så ger han sig hittills varje gång och släpper det snabbt och går sedan framåt. Förhoppning om att rida ut på honom börjar växa sig fram.

Eftersom jag har en hel del kort på när jag rider och kollar på dem mycket hinner jag märka en del på min sits. Mina fötter pekar alldeles för ofta utåt från hästen när de skall ligga längsmed häten och peka framåt. Mina ben åker lätt längre bak än de borde men det har blivit bättre.

Idag skärpte jag till mig och försökte verkligen rida med sätet mer än vad jag egentligen orkar, försökte ha benen i samma skänkelläge hela tiden och verkligen sitta på rumpan. När jag driver framåt, som i galoppen tex där jag gör massor halvhalter för att korta galoppen och få honom mer aktiv bak så driver jag med sätet och inte benen som jag lätt annars lägger an mot kroppen.

Julia stackaren var helt slut efter mitt lektionspass och bad om paus på paus, men jag var rätt hård tror jag :D

Tora var förbi med Bella (hon är min också, 21 år gammal varmblodssto, men nämns inte här så ofta). De tränade akademiskt och hon har lärt Bella spansk skritt.

Förövrigt brukar jag välja ut de korten här på bloggen jag gillar bäst. Ofta tas det rätt många kort vill jag lova eftersom vi som fotar har en förmåga att klicka rätt många gånger, hehe. Det ger dock en felaktig bild som om att det alltid ser så bra ut som bilderna visar. Jag ska försöka bli bättre på att vissa fail/ verklighetsbilder för jag antar att det kan vara av intresse ändå :p Det bjuder jag på. Jag vill inte framstå som att det alltid går väl när det egentligen kan gå förbaskat dåligt ibland.

Nåja, en kommer nu och fler lär det bli framöver.

m1 m2 m3 m4 m5 m6 m7 m8 m9 m10 m11 m12 bella1 m13 m14