Nu börjar jag så smått träna Kotten i dressyr lite mer ordentligt och krävande.

Ikväll använde jag för första gången ett spö för att hjälpa honom att förstå mina signaler.
Öppnorna börjar bli bättre och bättre åt båda håll. Dock har han svårt för högertygeln och vill gärna slippa undan jobb pga ovillighet, stelhet eller annat?
Än så länge tar jag det väldigt lugnt och försöker stretcha ut hans kropp för att den successivt ska vänja sig vid annat arbete än rakt fram i skog och mark.

Han är i princip inte dressyrriden någonting o speciellt inte med bett.

Idag fick jag till några bra skänkelvikningar i trav *nöjd* samt några skrittsteg i sluta i båda varv. I slutan var spöet riktigt bra att visa honom vad jag ville eftersom min skänkel inte når till rumpan.
Han försöker verkligen och blir frustrerad när han inte snabbt kommer på vad det är jag vill att han ska göra. Då börjar han ”studsa” så man får vara lugn med honom. Killen besitter en hel del laddad energi ;)

Jag provade även galoppera honom för första gången, o vilken känsla!!! Wow alltså :)

Dessutom provade jag att trycka på traven bara liiiite, o jisses.
Honom i full form på dressyrbanorna, jag säger bara det. Hästarna får konkurrens! :D

Han var dock inte alls sugen på att galoppera och komma till jobb i högervarvet så jag fick nöja mig med några voltvarv i vänster.

Om det beror på gaffelbandsskadan höger fram eller om han är så stel (knappt riden sen i maj förra året när han skadade sig) så kommer han framöver kollas igenom av min kiropraktor som gjort underverk med Millyard.

Jag är noga med att ha koll på hans ben, smörjer in med vallörtsgele, kylgele, lera från Döda Havet eller använder benmagneten.

Förhoppningen är att det blir lite kontinuerlig träning med honom nu från ryggen för att se utvecklingen.

Jag har nämligen en liten idé om den 17 maj ;)

Fina fina Kotten ♥

image