Kan inte begripa att jobbet är så galet roligt att jag redan längtar tllbaka innan jag ens hunnit gå hem :)

I lördags när Millyard skulle lastas, hade han ingen vidare lust med att stå kvar i transporten (det här har ju som sagt inte varit ett problem förut att lasta och åka, då lastade jag själv på några minuter och åkte. Problemet uppstod när jag skulle ta tag i det här med att han inte kan stå uppbunden, han får panik och kastar sig tills grimman eller nåt går av.
Två ggr i somras lyckades han kasta sig så remmen bakom honom gick sönder innan jag hann få upp luckan, så värre o värre blev det… )

Han är inte rädd för momentet att gå in i transporten, utan rädslan över att sitta fast och därav vill han inte gå in utan reser sig. Blir jag måttligt irriterad går han in utan problem.

Efter två timmar, när mitt tålamod började tryta på och jag var en timma sen till kursen, Millyard blödde då jag satte fast honom i halsringen och tänkte ”nu sitter han fast!!!”

Jovisst, det gjorde han. Tills han hävt sig rejält och studsat och grejat så spännet på den rejäla uppbindningshaken gick sönder. (sist vi tränade så fick han stå uppbunden i halsremmen i rundcorallen, han kastade sig lite och gav upp. Jag hade hoppats på en liknande situation. Nu har vi bara backat ytterligare… SUCK.

Hur som, han blödde lite här o var efter den där turbulenta stunden. Då ringde jag o sa att om jag får så kommer jag med en annan häst.

Millyard fick gå in i boxen, Bella fick agera stand in som inte är riden så mkt sista tiden. Det är Tora som tränat o ridit henne.

Sen, stressad, arg på mig själv, ledsen, hästj*** och lite fler fula ord tänktes i mitt huvud.

Jag vet att det inte hjälper att bli arg, men jag blev frustrerad. Verkligen. Transporten gick dessutom sönder och skall snart besiktas… JAAAAAAAAAa vad kul! (akutfixning o lite lim löste det mest akuta).

Ja, sen var Bella nog lite förvånad över att åka iväg på kurs med matte. Men SÅ bra det gick!!! (berättar mer i ett annat inlägg om vad vi gör, för jag gör samma övningar med de andra också)