image

Såhär ser cykeltightsen ut på insidan. Ren slump att de var rosa, jag lovar! :) Jag testade dem idag för första gången (eftersom jag kom hem från praktiken sent igår). Jag har dem utanpå trosorna, innanför ridbyxorna alltså.

Red Stormy i westernsadeln som jag annars brukar få ONT i sittbenen av. Än känner jag ingenting och halva dagen har gått.

Fördelen när man rider direkt efter man släppt ut hästarna på morgonen är att ridhuset är nyharvat. Inte ett spår, innan vi kommer o rider. Så fint, lagom fluffigt underlag. Me like.

Stormy hade inte gått i veckan med risk att han var lite FÖR pigg. Jag började med att longera honom lite för att få galoppera av sig lite. Vi skrittar bort till ridhuset som tar ca tio minuter, så oftast är de lite uppvärmda från början.

Sen hoppade jag upp och övade mycket halvhalter och skänkelförflyttningar på volt. 8-volter med en extra volt på för att ställa, böja och lösgöra. Han var lite seg på att lyssna på halvhalterna idag. Inte seg i som trött utan mer laddad för att gå framåt.

När han kändes bra i traven gav vi oss på galoppen, och han ”hänger” sig verkligen i det varvet och vill inte ställa igenom. Bogen ramlar in, huvudet faller utåt och han vill gärna inte balansera sig rätt.

Imorgon kommer jag jobba på lite mer med honom, så att han är möjlig att rida med en hel del sällskap på måndag kväll ;)

Har ridit med stången men jag gillar den inte, och inte han heller. Trodde nämligen att man måste rida på stång när hästen fyllt fem, men det verkar som att de ”lätta” klasserna jag tänkt vara med på är det valfritt så då väljer jag istället vanligt tränsbett.

Millyard har haft på sig back on track- paddarna hela veckan. Tog av dem igår  kväll när jag tog in hästarna (Tora har lindat om så han har inte haft på sig dem helt o hållet hela tiden).

Det var ingen svullnad kvar, men usch så nojig jag blir. Jag lät honom stå utan dem inatt för att imorse se om han var svullen imorse, men jag såg inget alls. Jag lät honom stå idag ändå men imorgon skall han få jobba i ridhuset på morgonen.