Kom på att jag nog inte skrivit om hur det blev som så att jag importerade Chino (Cappuccino) från Wales, hur det gick till, och varför jag ändå ville ha en shettis i Kreativ Hästträning.

Jag ska försöka få ihop nåt innan helgens slut (jag är ju mitt uppe i jobb/ packande/uppträdande mm).

Irish finns nu förresten med under fliken ”Om mig och hästarna”.

Alla tre grabbarna kommer få hänga med som handhäst ute i skogen då det del sär smidigt o ”rasta” två samtidigt, handhästen blir miljövan. Roligast hade ju varit att ha tex Trazzel lös. Jag tror verkligen att han skulle följa med, men vart kan man släppa honom lös?

Klart man kan vara i hagen, men hallå, hur kul är det? Nåja, det får bli en annan gång ;) Handhäst har Trazzel varit förut så det blir nytt för Chino.

Jag får ju se hur det ser ut när jag börjar ramla in i mina nya rutiner med hästarna så nära inpå mig på ett annat sätt nu, men jag har ett preliminärt schema jag har tänkt mig.

Irish kommer ju först i december, så hans schema gör jag då.

Måndag

Millyard, Stormy

Tisdag

Millyard, Bella

Onsdag

Millyard,Stormy (Trazzel)

Torsdag

Millyard, Bella

Fredag

Millyard,Stormy, Trazzel

 

Lördag

Millyard,Bella, Stormy, Trazzel, Chino

Söndag

Millyard, Bella, Stormy, Trazzel, Chino

Tanken är alltså att Bella och Stormy går lite varannan dag på vardagarna. Bella pga åldern och återhämtning, och Stormy pga jag är nojjig över hans sena.

Sen står Millyard med varje dag. Det innebär alltså inte att han rids varenda dag, men målsättningen är att han på något vis skall röra på sig, om det så är 15 min markträning, akademiskt eller liknande. Hans shivring gör att han mår bättre ju mer han rör på sig.

Verkligheten ser heller inte ut exakt såhär, då mitt jobb innebär långa dagar, borta sena kvällar ibland mm.

Trazzel och Chino tränas mest helgerna, men det är väldigt olika typ av träning, som jag hoppas ni förstått vid det här laget. Kreativ Hästträning rider ju inte bara ;)

Miljöträning som presenningar, paraply, spruta äppelmos i munnen inför avmaskning, ha på bett, lära hästen svänga med bettlöst, halsring, löshoppa, träna frihetsdressyr, trickträning, ha på sig sadel/sele, dra däck mm bakom sig, köras, ridas i hoppning/ western/ akademiskt/ dressyr eller tränas det fast från marken. Eller tornerspel och rida med lans :)

Det finns ju määängder med massa skojsigt man kan göra.

I december kommer jag ju börja hänga på Trazzel och börja inridningen (förarbetet gör jag även innan men jag sitter inte på honom). Tanken är att han kommer ridas på helgen samt onsdagar sen. Ridpassen varierar allt från fem minuter till tjugo i början, och ökas ju på med tiden. Det kommer bli mycket skritt i skogen för hans del över stock och sten för att lyfta ben och jobba ordentligt med ryggen i låg form.

Som sagt, detta är bara en mall och den kommer ändras ;)

För övrigt. När jag tänker efter vad Trazzel redan hunnit göra när han var i samma ålder som Chino, så ligger Chino oooerhört långt bak i träningen ;) Han har ju gått på bete sen dag tre jag skaffade honom och tränats ca en dag i veckan bara.

trazzelträning5 trazzelträning4 trazzelträning3 trazzelträning2 trazzelträning