Var det bara jag som missat att det skulle komma snö igår (nåja, beroende på var i landet man bor givetvis) men beroende av FB som man är så var det där jag läste att det var snö ute. Vilken värld man lever i och inte själv ser det genom fönstret ;)

Barfota är ju mina hästar, och en läsare hörde av sig och undrade vart jag hört att man förkortar hästens livslängd med ca 7 år någonstans. Och mitt svar blir; jag vet inte säkert, men jag tror det var min hovslagare som sa det faktiskt.
Tror det är tio år sen, när jag började gymnasiet jag hörde det och på den vägen är det. Jag föredrar att ha hästen barfota om jag inte behöver ha skor av olika orsaker. Dessutom tror jag det är bra att variera då jag upplevt att kvaliten på hovarna blir bättre om de går barfota.

Någon av er läsare som läst eller hört talas om detta?

För mig låter det inte så skönt att ha en järnsko som förhindrar att min stråle och all elasticitet blir mer stum. Jag vet att om man skor rätt så skall inte det hindra elasticiteten men visst gör det skillnad. Dessutom förhindrar det att hoven vidgas var gång den sätter ner sin hov eftersom skon sitter där den sitter.
Jag håller fast vid att ha barfota när det går och skor när jag behöver. Sen får alla göra som de vill.