Bläddrade i en av de skvallertidningarna som finns om ”kändisar” och annat ”viktigt” som händer. Jag är inte en av dem som tittar på tv nästan överhuvudtaget faktiskt, så vilka som är med i vilka serier eller hur det går är inte av något större intresse hos mig.
Men, när jag såg namnet Pär-Ola Nyström kom jag plötsligt ihåg att jag och en kompis under gymnasiet var hästskötare åt honom och en tjej vid Pernilla på hopptävlingar under några dagar.

Det spöregnade, de hade sammanlagt åtta hästar med sig och vi skulle veterinärbesikta dem, utan papper, för dem hade de glömt till nästan alla hästar. Jösses vilken utskällning vi fick av veterinären.

När vi väl skulle göra dem iordning inför starterna var det OERHÖRT noga med att spraylacka hovarna. Sen att det spöregnade och var lera upp till kotorna och att det inte syntes hur lackade de var så fort de satte hoven utanför stallet hade ingen betydelse. Snyggt skulle det vara.
Hästarna hade bara benskydd av läder så vi fick putsa och fixa utrustningen snabbt som bara den inför nästa starter.

En av hästarna hade det värsta av bett jag sett, likt en motorsågskedja fast med piggar som var riktiade in till mungipan. Om hästen hade sår? Javisst vilket vi påtalade och vi fick honom iaf att vända på bettet. Ett mördar-bett från Tyskland han köpt.

Minns även att Malin Bayard hade en av sina alldeles intill och jag blev så förvånad att hon stod och petade och blev arg på sin hingst så fort han gnäggade. Där tappade jag förtroendet för henne snabbt…

Hästskötaryrket var inte min grej riktigt, men jag testade på det iaf.
Hittar tyvärr ingen bild från dess jag kan visa.

Någon av er som har/ jobbar som hästskötare?