Antagligen kommer en equiterapeut ut den 25 oktober till Millyard. Känns faktiskt SÅ skönt att veta att han kommer kollas igenom så snart. Är det någon låsning i bogen, ryggen, länden eller liknande förstör jag honom bara om jag tvingar på honom rörelser som tar emot och gör ont. Vad som händer är att kroppen kompletterar upp det onda genom att snedbelasta kroppen, vilket inte är rätt som sedan blir en inflammation. Pga den inflammationen kompletterar kroppen med att belasta något annat osv, och har det gått för lång tid är det otroligt svårt att utreda varifrån skadan/ hältan eller det onda kommer ifrån början.

En underbar arab jag fick möjligheten att distansträna för längesedan råkade ut för just detta. Han var Sveriges snabbaste 3-åring, bytte ägare till henne jag hade Bella hos och skolades om till distanshäst.

Han blev halt, åkte till veterinär efter veterinär. Det satt i bogen sa en, i länden sa en, i halsen sa en annan. Tills slut fick ägaren tag på en veterinär i Skåne som var bra, så vi körde ner med hästen och efter några varvs longerande på liten volt sa han ”det sitter i benet/ hoven där”.

Så, alla de andra veterinärerna hade inte fel, men den sista hittade vart problemet började från början. Han finns inte kvar längre, hästen alltså, och jag kan sakna honom ibland. Men Millyard påminner otroligt mycket om honom, så en bit av honom finns kvar hos mitt hjärta :)

Det gled iväg mer än jag väntat mig, men är det någon som vet skillnaden på fysioterapeut (?) och en equiterapeut? 

Sara, nästa gång du är här o hinner så får du gääääärna ta med kameran o ta fler kort ;)
Jaaa, jag vet att kortet här inte alls är bra, jag sitter inte alls som jag borde, men åh vad nyttigt det är att titta på korten och lära sig, inte sant? :)