Det blir till att rida bettlöst på Stormy framöver tills hans hakar filats ner. Kände efter ridturen när jag red med westerntränset med bett på, eftersom jag sällan brukar kolla tänderna. Dels för att jag inte tänker på det o dels för att jag är så dålig på att kolla sådant. Men, det gick inte undgå att det var vassa hakar i sidorna så jag hoppas få tid nästa vecka.
Han funkar kanonbra på vosallen jag har.
Jag är inte så förtjust i hackamore då det lätt blir att det är så ”bekvämt” med hackamoren så hästen gärna lägger sig/hänger sig lite, även om man ger efter. Därför föredrar jag repgrimma eller vosall/ sidepull.

Man får helt enkelt prova sig fram vad som funkar bäst för en själv och hästen.

Hur som så tickar klockan iväg alldeles för snabbt när man är i stallet. Jag hade utsläppet idag och tog mig tid att borsta igenom fällande Bella och Åsa (stallägaren) kom ut när jag nästan var klar och undrade om jag hade klippt henne när hon såg all päls :) Hon är väldigt korthårig så skillnaden på hennes sommar och vinterpäls är inte så stor mer än att den är tätare på vintern.
Måste nog påstå att linfröpelletsen jag ger dem fungerar för att ge blank päls. Bella glänser utan att man ens rört borsten på henne ;)

Sedan var det Millyards tur att få sig en stund. Borstade länge och penslade hovarna med olja (på Bella med). Han är lite svullen i seina tre vita ben eftersom muggen är på gång igen :(
Spolar av benen på honom på kvällarna från leran när jag har insläppet och började smörja med min salva igen. Nu har han nackmagneten på sig i hagen som ökar blodcirkulationen som kan verka förebyggande och motverka mugg så jag HOPPAS det ger resultat :D

Stormy fick först longeras lite i paddocken då jag trodde han skulle vara pigg som en bomb, men icke :)
red honom nästan 45 min i paddocken och övade sidepass som går väldigt bra. Gjorde även lite skänkelvikningar på några få steg samt tränade på vänstergaloppen. Han tog rätt galopp varje gång men ”hänger” sig på bogen på insidan när jag rider i vänstervarvet så vi ska öva en massa :)
Hans matte har ju haft alldeles för lite tid att motionera honom tillräckligt så hans mage har liksom ökat lite i omfång så att säga. Någon som vill se hans runda form? :D
Nu är det däremot mer prioriterat att motionera honom om så bara springa i paddocken en stund så han får röra sig. Han har blivit sur och grinig vilket han blir när han är understimulerad.

I helgen rakas nog pälsen av på honom och lilla shettisen i stallet.

(jag vet att bilden är rutig men min kära läsplatta gör såhär med bilderna)