Idag fick Tilda prova hoppa Bella för första gången. Hon och Wilma kommer få rida en hel del över cavalettibommar framöver på henne och hoppa henne max en gång i veckan. Det är riktigt bra gymnastisk övning även för en tant på 24 år =)

Bella har vilat fre-sön. Jag hade tänkt rida henne alternativt longera men det blev inte av… Hon hade antingen träningsvärk än av förra veckans träning eller blev kall över rygg o rumpa inatt av regnet som kom. Jag missade att lägga på henne det ofodrade täcket då jag inte trodde det skulle komma regn. Hon blir väldigt lätt stel i korser nämligen, även av sommarregn :/

Idag blev hon iaf ordentligt genomkörd, fick sen massage av mig och stod sedan med magnetttäcket på i ca 2 h efteråt.

Tilda fick göra några steg öppnor i varje hörn med Bella. Hon var väldigt springig idag och behövde komma till ordentligt jobb. När hon blir stressad sänker hon ryggen och kör upp huvudet. Därför använder vi ibland snodden för att hjälpa henne lite, och även vid hoppningen (det är så låga hinder), och då fungerar den på samma vis som en martingal.

Det syns tydligt på bilderna när hon släpper ryggen och bara springer och när hon kommer till bra jobb.

Hon lyckas hoppa av alldeles för tidigt på en av bilderna men hoppade ändå över =)

Tanken är att när hon travar över bommarna så vill jag att hon är avslappnad i ryggen, jobbar upp den och sänker huvudet. Istället slänger hon hellre upp huvudet och sänker ryggen och ökar tempot. Så, här är det en hel del jobb kvar (vilket jag har med Stormy o Millyard med).

liIMG_5179 liIMG_5198 liIMG_5260 liIMG_5310 liIMG_5311 liIMG_5353 liIMG_5362 li5157 liIMG_5149 liIMG_5155 liIMG_5158 liIMG_5172