Idag kom equiterapeuten ut till Millyard.
Jag berättade att jag TROR att han ”sitter fast” någonstans eftersom han ogärna vill ta vänstergaloppen. Då sa han att det nog sitter i vänster höften.
Det tog honom sådär en tio sekunder så hittade han felet. Han var sne vid länden (jag vet inte exakta stället vad det heter) och så bad han mig känna längs ryggrads-skelettet så jag själv kunde känna (vilket var svårt!).
Detta var tydligen vanligt och det var inget som tog lång tid att behandla om det nu inte varit så att han haft det många år, då kan det ta några behandlingar och kan återkomma så han behöver kollas igenom någon gång per år sen.
Så jag var lättad över att han hittade NÅT men inte för mycket :)
Han kände sen på bogar och nacke, och inget alls var fel. Så han fick tre nålar som han hade runt 20 minuter. Sedan ”knäckte” han på höften tror jag :) Inte helt med men om en månad kommer han tillbaka och gör samma behandling eftersom musklerna gärna drar tillbaka sig till samma läge. Jag skall fortsätta träna på som vanligt men göra en övning med vänster bakben bara.

Så det känns OERHÖRT skönt att jag lyssnade på Millyard och tog ut honom för att kolla igenom Milly. Hade jag istället fortsatt tränat hade han antagligen fått ont någon mer stans och till slut blivit halt.

Han kommer dessutom lättare kunna bygga muskler nu.

När matte har råd efter Millyards behandlingar så kommer det bli Stormys tur att gå igenom. Eftersom jag tänkt tävla 50 km nästa år och träna upp till 80 ungefär så vill jag INTE rida så många mil om han är sned eller liknande.