Bilden är från 6 sept förra året på Stormy. Jag tränar till o från ”passage/ piaff” så gott vi kan för att få igång bakbenen, få hela kroppen att jobba och såklart en dag kunna göra rena passager och piaffer ;)

Men jag har inte sett den här bilden på länge och det gick upp för mig nu att övningarna verkligen ser ut att få in de där små söta bakbenen inunder kroppen iaf.

Ikväll red jag honom mest i skritt, trav och ”piaff/ passage”. Vi värmde först upp i skogen med lite lätt klättring och kliva över stockar o sten. I traven när jag ska göra en halvhalt för att tex gå in i en öppna, gör jag först halvhalt, sen ”passage”, släpper fram honom några steg, sen halvhalt och sedan in i öppnan.

Så den här ”passagen” lägger jag in mer o mer i våra träningar. Tex efter en travökning direkt halvhalt och sedan några steg passage.

Jag upplever att han lättare blir mjuk som en gummiboll, mer lyhörd på mina hjälper och mer ”vad ska vi göra sen?”- känslan.

Imorgon blir det mer dressyrträning.

Förutom Stormy som blev riden var Bella ute på ca 1,5 mil i skritt o trav, Chino har tömkörts och fått stå själv inne i boxen ca 2 h, lite lätt frustrerad, men behöver tränas mer på tills han är helt lugn.

I förrgår longerade jag Trazzel och sen hoppade upp o ner lite, igår tömkörde jag honom. Ikväll longerde jag honom med en ikea-påse på ryggen för att checka av att han efter två månader utan ryttare med 11 ggr´s vana, inte fortfarande brydde sig.

Men, så vältränad som han är så brydde han sig inte utan fick springa av sig överskottseneregin. Sen hoppade jag upp och skrittade ca 20 min. Jag tränade öppna åt båda håll för att kontrollera hans bogar som är så himla rörliga, han är vig den där hästen :P

Med betyget MVG så hoppade jag av och tänkte fortsätta rida honom i veckan så vi kan komma ut i skogen snart igen.

liliIMG_7699