Tokhalt på vägen till stallet så jag packade in sadel, sadelgjord, schabrak, träns, sporrar, spö, stövlar. Sen körde jag ner bilen och transporten en bit ner på vägen där det är som halast och en sväng uppför för att slippa att kana.

Sen borsta Stormy, Tora fick fläta hans man, jag lindande och tog på honom ulltäcket som jag är SÅ nöjd med :)

Vi lastar, åker iväg till ridskolan där jag nu skffat ridhuskort ett halvår framöver pga gott om plats och variation.

Tar på sadel, träns, stövlar… Och undrar vart hjälmen är, som jag uppenbarligen bara packat mentalt. SUCK!!!

In o låna en ûbersnygg ridskolehjälm o sen skutta upp på den pigga lilla ponnyn.

Till själva träningen.

För att ha vilat så myckeet han ändå gjort var han inte speciellt mycket stelare än i vanliga fall. Han stretade lite och ville inte riktigt släppa.

När han gav efter skulle jag låta honom länga halsen och ta längre steg, utan att springa snabbare.

Jag kände att min ork inte riktigt var som sist och att rida lektion idag var precis det vi behövde för att få en bra nystart.

Jag fick rida en del trav på volt i båda varven och få honom mjuk i sidorna och se till å högerbogen inte glider ut. Jag fick räta ut honom på yttertygeln i vänstervarvet, för att sen leda in honom med en bredare innerhand.

Sen fick vi rida skänkelvikningar i båda varven, och måste bli bättre på att hålla still den drivande (yttre, vänsterbenet när vi ska åt höger) och inte dra tillbaka foten/benet som jag automatiskt gör. Stödja upp och räta ut högertygeln samt sitta till bättre, samt se till att bakdelen inte hamnar före bogen.

Toppenskoj och duktig kille jag har :)

När vi kom till galoppfattningen i vänstervarvet tog han rätt men saktade av nästan på en gång. När jag fattade i högervarvet så förstår han inte fattningen om jag lägger emot ytterskänkeln (vänster), utan han vill ha fattningen med högerfoten på bogen. Då tog han rätt, och skuttade på rätt friskt. Lite lätt överskottsenergi ;)

När vi var klara och skulle göra honom klar för hemresan, och skulle ta av mig stövlarna och sporrarna, så undrade jag vart vänstersporren var… o Tora säger ”Men den har du ju inte haft på dig alls”.

”Va? inte alls? Jag har inte tappat den då?”

Nä, den låg allt kvar i bilen. SUCK :P

Jag tror att jag ska skriva en packlista som jag sätter upp i dörren på transporten så jag i fortsättningen inte glömmer nåt mer ;)

Antagligen åker jag iväg redan imorgon igen. ROOOLIGT!

Kort kommer ev imorgon när jag fått in dem i datorn.