image

imageSåhär fin är min svarta sötnos i tränset från Xtreme Horsemakeover. Om ni undrar över de rosa bootsen så är det reflexboots så vi syns när vi rider till och från hagen.

Det var sex olika ekipage som red när vi kom in i ridhuset. Efter att ha försökt skritta Stormy i ungefär tjugo minuter fick jag kommentaren:

-”Är det en hingst du rider på?”

Haha, jag förstår varför hon undrade. Han var om än värre när jag var i ridhuset med honom i fredags. Han var som en laddad bomb. Slog med frambenen, med huvudet mellan dem och pep som en hingst/ brunstigt sto. Han skuttade, reste sig, inte rätt upp, men lite. Slog med huvudet fram och tillbaka i sidled.

Jag FATTAR INTE vad som tagit åt honom?! Även om han stått i två veckor så har han inte varit sådan här för det. Han har varit som självaste ängeln (nåja, nästan iaf) när jag ridit i paddocken, ute… Men jag tror helt enkelt han har överskottsenergi och dras med av de andras hästarnas energi.

Vi fortsatte skritta i ungefär 45 minuter tills det gick styra honom och han lyssnade för mina halvhalter i vart tredje steg ungefär. Sen blev han riktigt lyhörd. Vi började trava, det gick okej, och jag provade en galopp. Tjohejsan vad det skuttades. Jag känner inte igen min ponny alls och jag vet inte om det är på gott eller ont. Jag tror faktiskt fortfarande inte att han har ont någonstans.

Vi var i ridhuset 1½ h tror jag tills han var lugn så det gick skritta honom på långa tyglar utan att han skuttade runt.

Imorgon, tisdag och torsdag kan jag dessvärre inte rida i ridhuset. Det är upptaget tisdag och torsdag till 22:00, och jag jobbar onsdagskvällar. Fredag jobbar jag efter skolan, så det är lördag och söndag jag kan rida. Får se om Tora hinner rida honom nåt kanske eller så hoppar hon det ;)

Han får inget kraftfoder mer än 1 dl betfor, mineraler, e-vitamin och linförpellets så jag har ingen energi att dra ner på.