Ja, vad har jag nu äppelmoset till i stallet egentligen?

En del hästar är lätta att ”pilla” i munnen, och en del är tvärtom. Både Bella och Millyard tycker inte alls om det, medans Stormy inte är rädd utan mer bråkig ”för att”.

När man avmaskar hästarna sprutar man ju in en pasta i munnen, och då Bella varit skitskraj för den förr, fick jag tips om att innan öva med att spruta in äppelmos med en spruta.

Äppelmos brukar de flesta hästar gilla, så därav äppelmoset. Efter frenetiskt övande för många år sedan var det superlätt att avmaska Bella tillslut. Innan stegrade hon sig bara man kom med sprutan och skulle lägga den på munnen.

Jag hade helt enkelt glömt av detta och kom o tänka på det nu när jag rider Millyard med bett allt som oftast nu. Han tycker det är jätteobehagligt med att ta in det och spotta ut bettet.

Jag har bara gjort detta några få gånger på Millyard och han tycker det är obehagligt, men smaken av äppelmoset verkar han ändå gilla. det blir nog några burkar till innan han har vant sig. Stormy däremot öppnar munnen så fort han ser sprutan :D Han vet vad som väntar ;)
image
image

 

image