Som jag tragglat slutor med Millyard och idag satte han dem i båda varven. SÅÅ härligt! I våras när vi var skapligt igång funkade det nästan, men sen blev det kaos i galoppen så jag fick lägga av med slutorna. Det blev för mycket för herrn då.

Nu blir det istället tvärtom-effekt och galoppfattningarna blir bara bättre av att han kan slutorna.

Nästan så jag fick en Stormy-feeling när han började bli så mjuk att det gick smidigt att gå från sluta i trav till öppna. Stormy var ju som sirap och börjde sig hur smidigt som helst, från vad som helst i princip.

Det jag och Millyard tragglar mest med är vänstergaloppen. När jag lägger an högerskänkeln blir han riktigt irriterad och sparkar med bakbenen mot den. Han har i princip slutat helt med att rycka upp huvudet utan det här är nästan det enda vi har o jobba med och det går betydligt bättre. Det är bara vissa dagar han blir irriterad så det känns som att det kommer lossna relativt snart.

Jag red honom igår och fokuserade oerhört mycket på just galoppjobbet. Idag blev det mest trav för att jobba med skänkelvikningarna som går mycket bättre, öppnorna (åt höger är svårare än vänster i både öppna och skänkelvikning), slutorna som han satte idag och åt båda hållen.

Han kan öppna i galoppen i båda varven.

Sen har jag toktränat på förhållningar, avbrott, igångsättningar, rida på rakt spår, trava fram direkt när jag ger signal… Ja, nu börjar här tänkas lite programridning och det känns så oerhört roligt!

Bella och jag tog en runda på 1,5 mil i trav, en hel del passage och lite galopp. SÅ härlig hon är! =)Vi har verkligen hittat tillbaka till varandra igen.

m4 m6 m8 m2