Wohooo. Det känns SÅ skönt kan jag säga att nu ÄNTLIGEN är jag på god väg att starta clear round med Stormy. Det blir 50 km och jag hoppas innerligt det inte är något som sätter käppar i hjulet för att vi skall få starta.

Så, förutom att fortsätta med våra långritter så är det träning på att springa upp (man veterinärbesiktar innan start, under ritten efter några mil och efter ritten).
Så det ska klämmas, kännas, ta puls o fixa för att han skall vara tillräckligt van när det väl är dax. Men som hans matte vet redan innan så sker en del på HANS villkor o inte enbart mina…

Hinknisse (groom/hästskötare) ställer snälla Sara upp på att vara :)
Hinknisses uppdrag är bla att hjälpa till att hålla hästen vid viloområdet, så man som ryttare kan springa på toa, få i sig något att äta. Serva mig o hästen helt enkelt o komma med glada hejarramsor så man orkar några mil till ;)
Givetvis är det kanonbra om denne även längs vägen möter upp en med en hink vatten till hästen, om den vill dricka, eller häller en hink vatten på halsen tex om det är varmt ute. Eller ger en chokladkaka till ryttaren ;)

Man får en karta plus att banan är utmärkt, och hinknisse får också en karta så denne vet vart man kan möta ekipaget.

(Haha, känner du för stor press nu Sara ;) )

SOM jag längtat. 2005 var ju som sagt min hittills enda 50 km distans jag tidigare startat i och snart är det dags igen. Då red jag på Bella sist men nu är det Stormys tur.