Morrn.
Nu är jag på väg till jobbet i vanlig ordning (jag kör inte så fundera inte på det ;) ).

Som ni vet innan är det rätt tidiga mornar o långa dagar borta. 5:45 på morgonen åker jag hemifrån och jag är hemma igen ca 17:45, med andra ord hela tolv timmar.

Jag flyttade till hästgård för nu tre veckor sen och trivs oerhört bra.

När jag kommer hem ger jag Bella och Millyard sin ”lunch” om inte Tora varit där innan o gett dem och även Trazzel :)

Sen går jag in till huset, äter lite fil, byter om o går ut till stallet igen. Det är eller har precis blivit mörkt när jag ska ut och träna så det är min multistarka pannlampa på direkt (komma ihåg o ladda upp den också…)

Bella, Stormy och Millyard går rida med pannlampan på utan några problem. Men, när man kommer till markträningen är det betydligt svårare. Jag ser hästen men hästen ser inte mig.

Gå ut på promenad eller liknande är inga problem men det är inte det jag tänkte göra jämt.

Dels tränar jag fritt eller på lina med longework i akademiskt tex, eller frihetsdressyr,eller  med kapson på och tränar öppnor och slutor.

Igår kväll fick jag ändå till en hyfsad träning med Chino i kapsonen.

Han lär sig att sänka ned huvudet och slappna av, gå i öppnor och slutor på rakt spår.

Snart kommer han även lära sig det på volt och framöver öka och minska samlingen.

På kvällarna när hästarna kommit in borstar o myser jag med dem. Hingstarna tränas i boxen på att snurra rubriken på kommando.

Bella och Millyard framförallt, stretchar jag ryggen på genom att dra en hovkrats försiktigt under magen, berömma och låta dem stå kvar i det läger en stund innan de får sänka ryggen igen. Sen upprepar jag övningen igen några ggr.

Jag kommer i helgen antagligen skaffa ridhuskort så jag kan rida lite mer ordentligt.

Annars så har jag ju även lite fix o trix mer projektet inför Friends Arena där jag hjälper till att rodda ihop inför Riksungdomsträffen bla.

Sen, när man väl kommer in kan man äta lite mer fil i soffan o koppla av innan det är läggdags för sent i vanlig ordning.

image