En genomfrusen Millyard. Seriöst, han är lika frusen som mig. Jag vet att de ”vänjer” sig och skapar värme när de skakar, men som jag skrivit innan så vill jag inte att han ödslar energin på att hålla värmen utan han behöver den nu till att gå upp i vikt mer. När han lagt på sig massor mer kanske han inte fryser så mycket?
Pälsen ska ju klara av det, men går vattnet i hans päls rakt ner till huden så stråna inte håller den borta?

Så olika de är, precis som oss människor. Så trots värmen kommer matte och lägger på honom täcke.

En vinter för några år sedan frös han när det var kallt ute, han var inte blöt eller så utan det var många minusgrader. Han behövde TVÅ fodrade täcken. Jag som alltid då innan trott att det var ALLDELES onödigt med täcke överhuvudtaget mer eller mindre, de har ju päls. Men jag måste säga att jag helt ändrat uppfattning hos vissa individer :) Alla får ju givetvis göra som man själv vill och jag tror alla har syftet att göra det bästa för hästen.