Det här med hälsa…

Jag vet att många av oss hästtjejer är en av storkonsumenterna vad gäller läsk och godis och alla möjliga onyttigheter.

Tisbrist för att man alltid är i stallet (alldeles lagom länge eller för lite trots att man varait där 8-10 h…), man kommer hem, är AKUT hungrig, lagar något och undertiden har jag mosat i mig det som närmst fanns till hands. Där var den maten inne i en fryslåda sen…

För mig är mat roligt och gott, när JAG vill och har tid och har lust till det. Att laga mat själv är inga problem för mig om ovan kriterier är uppfyllda.

Men att förstå att maten och hälsan och orken och ridningen hör ihop är något jag länge blundat för. Det är liksom något ”nödvändigt ont”. Men, ju äldre jag bli ju mer begriper jag att jag borde vara bättre på att ta hand om mig själv. Hästarna har man ju alltid varit petnoga med, men vi är ju lika viktiga vi.

I min snigellpngsamma resa mot att iaf äta ett till två lagade mål mat i veckan (förut blir det bara några ggr i månaden) så lever jag resterande tid på yoghurt, mackor, mackor, mackor, lite flingor, mackor och sallad o nån frukt emellanåt. Typ. För ett år sedan slutade jag i rpincip helt med att äta godis, och hade uppehåll nu mellan jul och nyår var tanken, jag äter lite godis än men inte alls mycket.

Jag vill inte stoppa i mig socker i onödan.

Jag vill inte stoppa i mig tillsatser som inte en människa vet hur det påverkar mig framöver.

Jag vill äta ekologiskt så gott det går.

Ändå, ändå är det så löjligt lätt att inte hålla sig till det.

Jag undrar hur alla andra får ihop det med stallet? Jag har tagit med cashewnötter, solroskärnor och russin i en burk till stallet som jag äter av där ibland. Frukt är ju nåt som är lätt att ta med, men komma ihåg?

Påminnelsefunktion á la Skalman kanske? :)

 

_MG_9596Fotograf Daniel Ström

2 reaktion på “Det här med hälsa…

  1. Om det inte vore för min sambo skulle jag lätt leva på mackor ;) men vi äter lagad mat varje dag trots att vi båda har en aktiv fritid. För oss är lösningen på detta att söndag eftermiddag/kväll är avsatt för matlagning. Då brukar vi göra sådant som passar som matlådor och som man kan göra mycket av utan att det tar mer tid, typ grytor, gratänger, pajer etc. Då har vi sedan matlåda att ta med till lunch och på eftermiddagen efter jobbet blir det mellanmål ofta i form av knäckenmackor och när vi kommer från våra aktiviteter blir det lättare kvällsmat, typ varmamackor, kräm, pannkakor, omelett.

    • Men vad bra upplägg!
      Jag borde ju verkligen göra nåt liknande men antingen ska man klämma in o träffa killen (distans), umgås med kompisar, städa, tvätta eller nåt annat (träna hundarna, eller så blev man kvar länge i stallet…)

      Men absolut vore det att sträva åt ert sätt :)

Kommentarer inaktiverade.