Dagens träning

Det gick nästan lika bra idag att träna Stormy i hagen som igår med att buga och lyfta bakben :) Men, när jag kom på att jag skulle ta in honom för att rida så stack han. Jädra tankeläsare till ponny jag har :P Well, fick tag på honom efter en liten stund och red i paddocken.
Julia red Charlie där samtidigt och hoppade så jag kunde inte riktigt öva på programmet, men det gör inget, för det kändes som INGENTING fungerade oss emellan idag :(

Börjar snart ångra mig att jag anmält oss, haha, men vad tusan, de blir en himlans utmaning må jag säga!

Red Sunny efter Stormy som var stel och ville inte heller samarbete något märkbart till en början, men gjorde MASSOR lösgöringsövningar och tillslut blev han mjuk som vanligt. red programmet (LC:1) några gånger och märkte snabbt att övergångarna från galopp till trav och trav till halt inte alls var något att hänga i granen. Så vi övade, o övade o övade och sen blev han ännu mjukare :)

Longerade sen Millyard en liten stund.

Såhär ser min bomlösa sadel ut. Rätt lik en ”vanlig” sadel (finns många olika varianter och modeller även inom de bomlösa). Min kommer från England och heter Freemax Evo, drar inte åt sig vatten och är kanonskön! Ridit lite lite i den för att känna på den innan padden kommer (padden gör att sadeln inte trycker på ryggraden eftersom det inte är någon vanlig bom som i andra sadlar).
Använder en vanlig dressyrgjord till den och speciella stigbyglar med svikt i (”studs” eller hur man skall förklara).
De är extra breda, ungefär som westernstigbyglar eftersom det ger en bredare anläggninsyta för skon. Om man rider distans i mååånga timmar kan man även få ont i knäna, iaf jag, så därför använder jag ”svikt”-stigbyglarna. Får allt fota utrustningen så är dte lättare att förklara :)

/Tanja